منتديات العبقري تقدم كل ما جديد من آخر اخبار انظمة التشغيل والعاب الكمبيوتر والبرامج والحماية الشاملة لأنظمة الحاسوب
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  


آخر المواضيع
الموضوع
تاريخ ارسال المشاركة
بواسطة
أفضل شركة مقاولات بالرياض | مؤسسة نوارة أغادير
كراك برنامج SpyHunter 4
حصريا عملاق تنظيف الجهاز Ccleaner pro v5.26 فى اخر اصدار مع سيريال اصلي
سيريال برنامج Movavi Video Converter 17 serial key
كراك PdfGrabber 8
تحميل لعبة Wolfenstein كاملة من ميديا فاير
سيريال bitdefender total security 2017
سيريال Microsoft Office 2010 Pro Plus
سيريال avira free antivirus 2017
تحميل لعبة Mad max مضغوطة برابط واحد مباشر ميديا فاير
الإثنين 17 يوليو - 22:56
الأربعاء 17 مايو - 21:10
الأربعاء 10 مايو - 21:47
الخميس 20 أبريل - 14:48
السبت 25 مارس - 22:18
الثلاثاء 7 مارس - 10:56
السبت 4 مارس - 23:52
الخميس 2 مارس - 14:24
الخميس 2 مارس - 14:07
الخميس 2 مارس - 12:35
Hanaa
saralatif
midowaomar
Atfenet
adool
AdMin
drissjibou
AdMin
AdMin
AdMin

شاطر | 
 

 طريقة عمل التونة في البيت زي صان شاين واحلي في المنزل وبالصور فتكات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
AdMin
مؤسس الشبكة

avatar

ذكر
البلد : مصر
عدد المساهمات : 3809
العمر : 18
تاريخ التسجيل : 28/07/2012
السٌّمعَة : 78

مُساهمةموضوع: طريقة عمل التونة في البيت زي صان شاين واحلي في المنزل وبالصور فتكات   الأحد 22 يناير - 16:05

أنهارده هقولكوا على وصفه للتونه الجاهزه اللى بنشتريها من السوبر ماركت فى علب بس المره دى انا عملتها فى البيت وطلعت هايله قلت أقول لحبيباتى الفتوكات عليها..





المقادير


سمكه تونه من السوبر ماركت ودى صورتها





وكان وزنها 1750 جم


طبعا هنغسل السمكه كويس بعد تنظيفها وأفتحها للأخر وأنزع منها سلسلة الظهر بتاعة الشوك وهتطلع بسهوله وهقطعها فصوص كبيره ودى صورتها وهى لونها زى اللحمه غامق كده بس ما تقلقيش من اللون بعد السليق بتفتح خالص .





وطبعا تبلتها بالثوم والليمون وكمون وملح وفلفل وتركتها ..


وبعدين حطيت حله على النار به ماء وجزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل وعلى النار لغاية ما يغلى 





وبعدين أضع السمك المتبل بهذا الماء المغلى





وأتركها حوالى ساعه وما تقلقيش من طول المده لان السمكه تبدو طريه بس لما تحطيها تسلق بتشد شويه لانها شبه اللحمه زى ما قلت قبل كده 


وبعدين نطفىء النار ونصفيها فى مصفه وهتشوفى لونها دلوقتى..







معلش الصور مش واضحه قوى بس صورتهالك تانى بعد ما فصصته فصوص متوسطة الحجم








شوفتى اللون تفتح ازاى 




وبعدين أعمل الصوص


عباره عن رأس ثوم وأدقها بملح وكمون ---- وحوالى نصف كوب زيت ---- وربع كوب خل ---- عصير ثلاث ليمونات 


وأضع كل مقادير الصوص على النار وأضع فيها فصوص السمك وأتركها تغلى مدة عشر دقائق لتتشرب جزء من الصوص وبس كده خلاص أتركه يبرد .


وبعدين ممكن أضعه فى علب فى الثلاجه لحين الاستعمال...ولو الصوص قليل أزود شوية زيت على وجهه للحفظ .


ودى صورته فى الصوص





ممكن أضافة فلفله حاره حسب الرغبه مدقوقه مع الثوم للى بيحب التونه الحاره وشوية طحينه ورغيف وأوعى وشك ...روعه جميله جدا ...


أهى تنفع فى الثلاجه عشاء أو غداء فى يوم تكسلى تطبخى تسحبى منها ...



               

>>لمراسلة الإدارة من هنا<<

>>للشكاوي ضد أحد الأعضاء من هنا<<

>>لطلبات تغيير الأسماء من هنا<<
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.el3abkary.com/
 
طريقة عمل التونة في البيت زي صان شاين واحلي في المنزل وبالصور فتكات
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات العبقري :: المنزل العربي :: المطبخ والمأكولات-